team-green

team-green

Mission Statement:

Pure Biking...

XC Bolderberg 6/2/10

Pure BikingPosted by jeroen Tue, February 09, 2010 20:37:49
De eerste XC van het seizoen


Afgelopen zaterdag was het zover, de eerste XC van het seizoen en meteen ook de eerste test voor de fysiek.


Er stonden 2 groentjes aan het vertrek. Kevin en ikzelf. Vooraf had ik enorme schrik wat de benen gingen doen. Ik was namelijk zo goed als 2 weken aan een stuk ziek geweest. Eerst sinusitis en dan in de week van Bolderberg was het de buikgriep die mij op het toilet hield.


De start gebeurt steeds volgens loting en we hadden serieuze pech. De elite, beloften en funklasse starten allemaal samen, dit was goed voor 101 starters in onze categorie. Kevin en ik stonden op de voorlaatste startrij, veel slechter kon dus niet.


Het parcours in bolderberg is vrij simpel. Eerst een aanloop op de weg naar enkele singletracks met verbindingsstukken op een breed pad, daarna een eerste korte, maar stijle klim. Dan een heel stuk op een breed pad dat aan 40km/u genomen wordt (door de goeie mannen toch smiley) en daarna nog 2 klimmetjes, het eerste iets langer en minder stijl in losse zand, maar toch lastig, en het tweede op de weg een steeds steiler wordend korte klim met op het einde een lastige uitloper. Op 3/4 van dit klimmetje ligt ook de aankomst.


De start slaat de singletracks over en gaat meteen naar de eerste klim. Tegen 45 km/u waren we weg in een sprint naar de eerste klim. Kevin zat iets achter mij en meteen na de klim komt hij over mij. Ik voel al snel, de kracht in de benen ontbreekt compleet. Op de vlakke stukken kon ik nog vrij goed volgen in een groepje dat toch wel een stukje achter dat van Kevin ligt, maar in de klimmetjes moet ik er onherroepelijk af. Hoe langer de wedstrijd duurt hoe leger het gevoel...de ziekte heeft echt geen goed gedaan. Iedereen lijkt steeds verder weg te fietsen en na 1u ben ik dan ook blij als ik in de voorlaatste klim in de voorlaatste ronde gedubbeld wordt (normaal haat ik dit echt enorm)


Kevin reed een goede koers, hij had zich alleen vergist en dacht dat de voorlaatste ronde de laatste was waardoor hij toch nog even moest wringen in de laatste ronde.


Onze uitslagen:

Kevin: 55/91

Jeroen: 72/91


Er is dus nog duidelijk werk aan de winkel. Op naar de volgende....waarschijnlijk de aflossing in Houtain-Saint Simeon