team-green

team-green

Mission Statement:

Pure Biking...

06/08/2011 Antwerp 6 hours

Pure BikingPosted by kristof Tue, August 23, 2011 17:04:54
Filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=ksLE2gYZfoI

Samen met de mannen van DataMotive ons tentje opgezet om het matriaal en voorraad onder te plaatsen. Van Team-Green ben ik hier vandaag de enige renner die aan de start komt. Tom is er om te supporteren, hopelijk is hij snel terug in orde tegen de volgende MTB-race's. Wat voorheen gekend was als de "6 uren van Kessel", is nu de "Antwerp 6 hours". Het Team van DataMotive is sterk vertegenwoordigd, met 4 mans-team plus 3 Solorijders. Fastmotion 1 t/m 3 (Steve, Jan en Koen). Hieronder staat het raceverslag geschreven door Steve Hillen van DataMotive, hiervoor mijn dank !

Sporters en supporters,

Vandaag met een bang hartje naar kessel afgezakt met in mijn hoofd enkele doelen en verwachtingen. Het grootste doel was uitrijden. Hopen op een minimale stilstand van max 10minuten op de volle 6uur. Graag had ik 100km gereden. Mijn grote voorbeeld (kristof) had reeds gezegd dat in kessel 100km voor mij heel goed zou zijn. Awel ik ben dat zinnetje dat hij in het begin vant jaar nooit vergeten. Ik wou hem trots maken. De verwachtingen waren:

Ong 3 ronden achterstand hebben op jan omdat die toch wel veel sneller is dan mij. Hij waaide dat altijd weg maar ik hield er rekening mee. Relatief dicht in de buurt van koen blijven omdat die toch perfect kan doseren. Van de 41 starters er als max 40e doorkomen. Hopen op geen kniepijn.

Waar ik eigenlijk nog het meest naar uitkeek was het eerste supporter optreden van mijn schitterende dochter! Mijn verhaal begint eigenlijk al op woensdag. Tijdens het kuisen van de fiets had ik ineens een spaak vast... Mja ik heb met mijn gewicht wel al mijn spaken nodig. Gelukkig wou mijn fietsenmaker het nog maken tegen vrijdag. Waarvoor mijn dank! Gisteren op tijd in bed en proberen uit te slapen. Dat is me vrij goed gelukt tot 5u40.. Opgestaan,goed ontbijt van wit brood met confituur en wachten tot mijn vrouwen wakker werden. Na het papje voor elize even te voet met mijn 2 vrouwen naar de bakker en de winkel zodat ik toch al wat los was :)

Om 11u opnieuw stevig gegeten, pistolets, brood natuurlijk met confituur en daarnaast nog vers gemaakt yoghurt met aardbeikes van men vrouwke (hoe lief :) ) Daarna inpakken en wegwezen.

Onzen timmy en caitlin hadden weer een super goede plaats gekozen voor de tent en we konden beginnen sleuren met al ons gerief. Na 1 rondje opt parcours was het tijd voor de start. Iets te laat zijn we gestart en ik wist dat die 10minuten op het einde mentaal veel zouden doen. We gingen rustig starten en zien wat ons zou overkomen. Op het lange rechte stuk waren de toppers al vlug weg waardoor jan en ik ons tempo konden zoeken en aanhouden. Ieder om toer wisselen en als er iemand at dan deed de andere net wat meer kopwerk. Het leek een koppeltijdrit.

Het eerste uur verliep vlot met af en toe een grap en we maakte progressie in het pak. Ondertussen waren en op elke hoek van het parcours wel supporters te vinden. Leen haar ouders met nog een tante en nonkel van leen stonden op het lange stuk en dat zorgde ervoor dat we ook op dat stuk ons best deden. Traditioneel is dat het hoofdje laten hangen stuk. Jan had een ware crew bij, zijn ouders broer en ne maat (tim) stonden aan de box net als de ouders van kristof. We riepen wat we wilden hebben en e kregen het. Dat is zelfs in een 5sterren hotel niet altijd het geval. We moesten maar 1 ding doen, trappen en dat zo hard dat we konden.

Na 2 ronden irritant gepiep dan toch maar het hartslag melderke van de gps afgezet. Die vond dat ik te snel reed. Ondertussen zag ik kristof ineens langs de kant staan in den box. Dan weet je dat het maar 2 dingen kunnen zijn: of hij heeft pijn of geen goesting, achteraf bleek dat het het 2e zou zijn. Een ronde later zag ik tussen de bomen ineens mijn pa met meteen daarna mijn 2 vrouwkes. Ik geef toe ik was even ontroerd en moest zelfs even slikken. Zo blij was ik.

Na 2en een half uur stak ik net een energiereep in mijn mond toen jan versnelde, het was niet toevallig achter een jonge deerne. Jan, gelukkig reed ze nu wel de juiste route of wie weet waar had je uitgekomen :) Ik was nog aan het kauwen dus liet hem maar begaan ik wist toch dat ik iets daarna had moeten lossen. Vanaf dan weet je 'nog 3u30 alleen afzien' das ni simpel. Het was steeds haasje over met de ploeg van datamotive en koen kregen we steeds meer in de box te zien, 'had hij pijn of wou hij bij dorien zijn?'

Ik kreeg het lastiger en lastiger, ik kwam bij mijn limiet van wat ik daarvoor als max in een bos had gereden en wist dat het nog veel langer zou duren. Plots zag ik jan aan de box staan en net toen ik even op adem wou komen vertrok hij om opnieuw samen te rijden. Ik had daar even moeten rusten want die ronde heeft me toch wel wat pijn gedaan. Ik moest jan weer lossen en ging de ronde nadien mijn appelsien eten die de ma van jan en jef hadden klaargemaakt! Super!

Nog 2u30 te gaan amai waar ben ik toch aan begonnen. Onze koen heeft ons iets aangedaan door met dat idee naar boven te komen.

Telkens dacht ik aan even te stoppen maar steeds weer reed ik verder. Nog 1uur of was het 1u10 te gaan? Plots kwam ik koen tegen en dacht ik om samen dat laatste uur te rijden. We reden anderhalve ronde samen en toen liet koen me mijn ding maar doen en ik zag plots dat er 4 man die ver achter mij hingen plots op 1 bocht hingen. Miljaar dat is een probleem. Die solo's van 'vrij gezellig vond ik op dat moment niet echt meer gezellig'... Jan zat vlak in hun wiel en ik hoopte dat hij bij mij kwam en dat we dan samen weer verder konden rijden. Eigenlijk hoopte ik er al een uur lang op. En toen jan voorbij kwam vloog die me bijna van de fiets. Het leek wel dat ik stil stond. Ik wist 'dieje heeft een ander doel opt oog' Ik hoopte op nog 2 ronden en dan riep een zeker vader vanuit den box komaan steve nog 40minuten.. Mja dan ist nog 4 toeren amai amai amai Ondertussen zaten die 4 bij mij int wiel en gingen ze er over en ze waren weg. In de voorlaatste ronden 4 plaatsen verliezen is een bittere pil.

De laatste ronde: Ik ging de wissel zone door en plots zag ik er minstens 3 van de 4 aan de kant staan ze waren moe. Stom kieken dak ben roep naar die mannen ale tis nog maar 1 ronde... Ik zag ze met 3 op de fiets springen en vol gas achter mij gaan. De laatste ronde bij is steeds alles geven en ze zullen het geweten hebben. Met 3 op het lange rechte stuk en ze kwamen niet dichter ik wist dat het volgende bos stuk enorm belangrijk ging zijn. Ondertussen druppelde het harder en harder. Ik ging er op 90proc van mijn vermogen door om opt gras stuk nog wat over te houden. Ik draaide de brug over en ik zag dat de kloof gelijk was gebleven.

Nog een halve ronde. Ik nam een aanloop en vloog de hellingen op en af. Nat of niet nat ik bleef gaan. Bij het keren en draaien zie je elkaar een paar keer en ik zag dat ze aant proberen waren. De lach van die ene was voorbij, het was eerder een grimas. Het bos stuk kwam er aan en het laatste uur kwam ik er niet goed door. Ditmaal was het anders, ik smeet me in de bochten en versnalde alsof we in het eerste uur zaten. De kloof bleef hetzelfde, ik hoorde remmen maar het waren die van eva (mtbabes). En toen gingen de hemelsluizen helemaal open, vanaf dan was het steve's playground. Ik wist dat het binnen was. De technische bochtjes gingen goed, ik bleef me smijten in elke bocht en toen zag ik dat ze hun achtervolging hadden opgeveven. Ik won toch nog 3 plaatsen! Eat that vrij gezellig!

Conclusies: Een fantastische dag met enorm veel fans. Ouders van jan, jef, tim, mijn ouders, leen, elize, ouders leen, tante en nonkel leen. Ouders kristof en kristof zelf. Tom van de velde van team green. Dorien, ik denk nog familie van koen. Vriendinnen gebroertjes beckers kortom super! Jan, je was geweldig! Je mag trots zijn op uw prestatie, je hebt me vandaag boven mezelf doen uitstijgen! Koen, super man! Zo maar eventjes die 6uren uitrijden en dat van de eerste tot de laatste minuut helemaal onder controle Ronnie, pieter-jan en remmelt: heel mooie prestatie voor de eerste keer, gaan jullie dit nog doen? Timmy, van de eerste minuut (box voorzien) tot de laatste minuut op de fiets heb je super mooi werk afgeleverd! Sjiek, we hadden wat schrik maar je hebt bewezen dat die helemaal onterecht was! Tim en jef, tnx voor al jullie hulp! Jullie verdienen zeker nog een fritje! Fans: tof dat jullie gekomen zijn, al die aanmoedigingen hebben ons op moeilijke momenten zeker geholpen! Mezelf, ik hang nog met haken en ogen in elkaar maar ben blij met mijn prestaties. Uitgereden, geen 10minuten stilgestaan, 108km op de teller. Me happy! Pieter-jan stuur jij dit naar remmelt? Anderen, ik neem aan dat jullie dit wel aan de fans gaan bezorgen :)

Uitslag: nog niet geweten maar we verwachten top 25 plaats!

Gps gegevens komen nog, nu bed in Volgend jaar opnieuw? Ben daar nog niet zo zeker van... :) Tnx aan allen en op naar de marathon van volgende week!

Steve