team-green

team-green

Mission Statement:

Pure Biking...

20 en 21/08/2011 WK 24 uren MTB

Pure BikingPosted by kristof Tue, August 23, 2011 21:32:35

MAXHÜTTE, SULZBACH-ROSENBERG (D)

Filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=T_AMq1q08Xg


Ik had mij ingeschreven voor het WK 24u bij de Solo’s en wilde eens zien hoe het daar aan toe gaat. Door wat problemen met mijn verlofplanning op het werk had ik normaal zaterdagavond eerst kunnen vertrekken. Gelukkig was er een collega die mijn late shift heeft overgenomen. Ik doe dan zijn vroege ploeg, en om 14 uur zijn we al op weg naar Duitsland!

Ik ben pas om 21u in Sulsbach-Rosenberg, nog rap een lichte maaltijd naar binnen werken en tegen 23u30 onder de wol.

Zaterdagmorgen om 7u30 uit de veren. Het is niet ideaal als voorbereiding voor een WK, maar we starten hier niet met te hoge verwachtingen! Ik wil bij de eerste helft van de Solo’s zijn, maar een top 20 zou heel leuk zijn!

Dan met de auto naar het parkoers Maxhütte en daar een plaatsje zoeken op ons bivak op te slaan. En wie komen we daar tegen, Ives Verbruggen en zijn dame. Hij is reeds 2 jaar wereldkampioen bij de “Masters 1” en komt zijn titel verdedigen.

Ives had al een goed plaatsje naast het parkoers, dus gaan we er bij staan. Dan staan de Belgen toch wat bijeen. Naast ons stonden nog enkele bekenden van het WK 12u MTB in Weilheim (D). Onder meer Michael Kochendörfer (Storck Bicycle Team) en Patric Grüner (URC Ötztal) (A). Dicht bij nog enkele toppers uit Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland (MTB heeft waarschijnlijk iets met bergen te maken).

De omloop was niet heel technisch, maar wel afwisselend en leuk.

Het liep voor een deel door een oud staalfabriek, dus veel beton ijzer en stof. Plus droog weer en net geen 30°C. (heel veel stof).

De start gebeurt in 3 groepen.

- Blok 1: Solo’s en 2-mans teams

- Blok 2: 4-mans teams

- Blok 3: 8-mans teams

Er zijn ook dames en mixed teams! In deze 3 blokken rijden we (geneutraliseerd) vanuit het stadscentrum van Sulzbach-Rosenberg tot aan de hoofdingang van Maxhütte, "dan gehts los”, BIKE ON FIRE!

Ik ben rustig gestart, ik heb meer dan voldoende tijd om wat op te schuiven! Oorspronkelijk rond de 30 positie weg, het bolde hier prima, en na 6 uur sta ik reeds op de 16 plaats (Solo’s). Ives reed bij de “Masters 1” al op de eerste plaats en zal daar ook blijven, wat weerom schitterend is!

‘s Nachts rijden is niet mijn specialiteit, maar kan nog wel wat plaatsen opschuiven. Ondanks problemen met mijn licht, of zal ik zeggen geen licht. Een batterij liet het plots afweten (inwendig slecht contact ?)

Bij dageraad stond ik op de 11de plaats. Dus zette ik mijn zinnen op een top 10 plaats. Diegene die mij kennen weten dat ik op het laatste nog wel eens goed kan doorrijden.

Dan riepen mijn ouders dat ik reeds in dezelfde ronde zat met nr. 9, ik dacht 9de, dat is niet slecht!

Een paar rondes verder riepen ze , je kunt nog 8ste worden, ze vallen precies stil. Dus heb ik nog eens goed doorgereden.

Na 24 uur afzien, toch nog op een 7de plaats beland, wat buiten mijn verwachting was. Ik heb ongeveer 430 km op zitten met plus minus 6300 hm.

Na de race, nog naar het podium gaan zien, en ja, Ives Verbruggen is voor de 3de maal wereldkampioen bij de Masters 1.

Proficiat Ives ! ! !

Uitslag Solo’s

Open Class

- 1 Kozak Tomes (Cs)

- 2 Michael Kochendörfer

- 3 Bastian Hagemann

- 7 Kristof Stes (B)

Masters 1

- 1 Ives Verbruggen (B)

- 2 Michael Grobe

- 3 Uwe Weinkopf

Masters 2

- 1 Rudolf Springer

- 2 Markus Hanselmann (Ch)

- 3 Karl-Heinz Kleibrink

Weiblich

- 1 Silvia Müller

- 2 Christine Waitz

- 3 Ausilia Vistarini (I)