team-green

team-green

Mission Statement:

Pure Biking...

Toerke met de manne van Theux

Pure BikingPosted by luc Wed, February 29, 2012 09:25:26

Toerke met de manne van Theux,

Pieter wou wat klimkilometers gaan doen en de rode van Theux rijden, maar Jules HAZARD, Secrétaire d’Ardennes Mountain Bike Theux stelde voor om gewoon met hen mee te rijden.

Maar het was wel de groep"sportifs" van de club van Theux...?
Ok kwestie van de klimtraining op te starten, en niet meer bang te zijn in de Ardeense wouden, vertrekken Pieter, Jeroen en ik vol goede moed naar een druilerig La Reid.
De parking loopt daar goed vol, veel volk hebben die manne, en Jeroen maakt zich al een beetje ongerust over wat komen zal.
Uiteindelijk staan er 3 sportifs klaar van Theux en 3 sportifs van Team-Green;-)
... dat wordt heavy, want ene dat is Marc Detaille, zeker geen onbekende naam in de MTB.
Al direct fietsten we over het plateau met verzopen ondergrond en gladde wortels door donkere bossen. We passeren de haaggang die we kennen van La Reid.
De gids Philippe leidt ons naar het punt waar we loodrecht afdalen naar de Ninglinspo.
Hmm... toch maar ff afstappen, die mannen fietsen daar natuurlijk heel veel en kennen elke steen.
We vervolledigen onze route langs het prachtige gebied en steken geregeld het water door, technisch amai nie, maar alles toppie.

Dan wordt het natuurlijk klimmen, iedereen op zijn eigen tempo, Jeroen en ik nemen onze tijd, want uiteindelijk weten we niet hoe lang die gasten ons gaan gidsen.
Pieter die fietst vlot mee met die straffe manne. Boven wordt er uiteraard gewacht en vertelt Philip ons dat de week voordien na de dooi het terug gevroren had en het spiegelglad was daar. Geen fietsen aan.

Prachtige vergezichten dat zeker en we rijden verder, zuidelijk richting, Stoumont waar we een lange prachtige singletrack nemen. Een kleine misser kan hier pijn doen, dus toch maar een paar keer afstappen.

We komen wederom op het laagste punt van de tocht en klimmen terug over zeer steile en stevige stukken meer dan vals plat. Mijn benen zijn ondertussen al serieus aan het verzuren, het sneeuwregent en de sportifs" van de club van Theux besluiten om ons met niet te veel omwegen terug naar de startplaats te leiden.

Jeroen zijne band zorgt nog voor wat animo/afwisseling en zo komen we na een natuurlijke bike wash terug aan het voetbalveld van La Reid.

We nemen een verkwikkende frisse douche. In de kantine zitten nog een aantal die hards van de andere groep. Pieter neemt uiteraard de PR voor zijn rekening, Jeroen en ik moeten gewoon beamen terwijl we nog nen donkeren drinken en een stuk lekkere taart eten. Uiteindelijk was het een zware exclusieve tocht met wellicht het mooiste van België.

We zijn de manne van Theux zeer dankbaar want het was werkelijk de moeite.

47Km en 1150 hoogtemeters, maar dan van die echte goei;-)