team-green

team-green

Mission Statement:

Pure Biking...

WK SOLO 24h 2012: Finale Ligure (Italië)

Pure BikingPosted by tom Tue, May 22, 2012 20:18:34

Het Verslag:

Verleden weekend samen met Kristof naar Italie getrokken om het allereerste WEMBO World Solo Championship 24h MTB te rijden. Finale Ligure was dit jaar de gaststad, parcours was uitgezet op Le Manie (voor de kenners een klim in Milaan - San Remo).Alleen bleven wij van den asfalt en gingen wij op de terre rosse wat stof maken.

Met een mobilhome naar ginder afgezakt, en na wat draaien en keren op italiaanse smalle wegentjes uiteindelijk vrijdag morgen aan het parkoer geraakt met da ding.Parcours verkennen was nie simpel er hingen enkel linten maar geen richting en niet altijd vastgemaakt in de juiste richting maakte het toch een beetje gokken. Uiteindelijk min of meer toch het geen wat ons te wachten stond. Ook bleek dat de vooropgegeven hoogtemeters er geen 344 waren maar 520 op 17km. Onze smalle was in zen nopjes maar bij mij wast al zweten als een rund want temperatuur liep toch al naar de 25°C op vrijdag.

Zaterdag morgend goed uitgeslapen opgestaan, waren immers al om 21.00 in ons bed gekropen om fris aan de start te verschijnen.En fris was het buiten ook, het had zowaar wat geregend en wat afgekoeld, doch was het niet genoeg om het stof te blussen en tegen de middag zou de zon terug de overmacht nemen en het voor mij snikheet maken. De start op zo een wk is altijd in Le Mans style, niet men specialiteit maar toch slaag ik er in om rond positie 25-30 algemeen men fiets te nemen. De eerste lussen gaan ook goed en kan positie behouden, maar wanneer we aan de technische zones beginnen en de steile klimmen gaan de versnellingen nimeer, derraileiurkabel is losgekomen en dus wordt het singlespeeden op de 11 achteraan. Een technisch afdalingske laterzen er 2 bouten van de achterrem foetsjie.en dus ook geen achterrem meer , een vieze vaststelling halverwege zone downhill.maar goed dan maar voort gaan tot aan de technische post en de reserve fiets nemen. Een technieker van de sympatieke zwitsers naast ons repareerde dan men fiets, tegen de volgende ronde.Kristof verging het al niet veel beter, Hij werd op zen hielen gelopen en nam een buiklanding tijdens de start, zen 2 knieen kapot na 50m lopen, even later rijd hij vooraan lek, en verliest daar ook am kostbare tijd en wordt het voor ons beide al achtervolgen. Ik ben zelfs als allerlaatste weg met al meer dan een half uur achterstand op de leiders.Ben een WK ooit al beter begonnen. Maar uitrijden is voor ons in dit elite veld het belangrijkste. Wanneer ik terug op de fully zit begint het wel wat te draaien maar de hitte maakt voor mij de koers enorm zwaar, vooral men armen zien verschrikkelijk af van alle drops en sprongen over rotsen die we maken .Kristof is intussen ook op stoom gekomen en begint aan zen opmars en duikt als 17e de nacht in.Ik duik ergens anders in ,in een afgrond . bij een smal paadje met het voorwiel van het paadje geraakt.Dat was toch dieper dan ik dacht een snok naar voren, in een reflex trek ik men fiets terug op het pad, die bleef boven liggen maar zelf verloor ik men evenwicht en tuimelde in nen boom waar ik gelukkig bleef hangen in de takken. Zonder enige schram kruip ik via de boom terug on track en zetten we de koers verder. En even later kon ik ook de nacht in duiken. Maar lang hield ik het niemeer uit men elleboog was al overbelast, en deze track deed er niet veel deugd aan, polsen waren pijnlijk en armen helemaal verkrampt(door de warme temperaturen) ik kon na 10u koers nog amper men stuur vasthouden. Omdak al in den afrgrond gestoken had besloot ik nie nog meer risico te nemen en te stoppen. Kristof had geen last van de warmte hij had het zelfs fris.en reed rustig verder.

Ondertussen waren snachts nog wat favorieten uitgevallen en onze kristof zit nog steeds op de fiets.Dus schuift hij constant nog naar voren, alleen de laatste 4 uren kregen de resterende rijders nog enkele wolkbreuken over zich heen en werd het stof omgetoverd in modder. Nog een lastig einde maar onze kristof finisht toch mooi op een 13e plaats bij de elite, superprestatie.

Uitslag is te vinden op de website van www.wembo.com.au

Bij de Elite werd de australier Jason English wereldkampioen ,2e en 3e plaats was voor de engelsen Jason Miles en Craig Bowles, Kristof 13e en Tom 31e

Nog even vermelden dat de Belgen nog naar huis kwamen met goud, de Waal Alexis Mathys is wereldkampioen bij de 30-34 jaar Heren geworden en finishte algemeen op een 9e plaats. Proficiat

Video van de start: