team-green

team-green

Mission Statement:

Pure Biking...

8 & 24 uren van Manage

Pure BikingPosted by kristof Thu, July 12, 2012 11:31:53
Het weekend van 30 juni op 1 juli is voor de derde jaar de 8 & 24 uren van Manage verreden. De jaren daarvoor werden alleen een 8 uren endurance georganiseerd.

In de vroegere edities werd er zaterdagmiddag gestart. Dit jaar was de start om 10 uur s'morgends ! Dus iets vroeger uit de veren: opstaan, wassen, iets eten en drinken en daarna de fietsen inladen.

Via de ring van Antwerpen en Brussel naar Manage. Aldaar aangekomen eerst via het secretariaat de nummers en chip afhalen. Daarna een goed plaatsje gezocht om onze tent recht te zetten. Het was een beetje zoeken, want onze vorige tent had in Best de geest gegeven. Andy en Tom kennen de hele story ! Onze teamtafel waren we vergeten, maar van de organisatie konden we een beter exemplaar lenen. Hiervoor onze dank aan de mannen van het "Drinks team". Nadat we geïnstalleerd waren zijn Tom van de Velde en ik een toerke gaan verkennen….. en verrassing dit jaar rijden we het circuit in de andere richting af. Het is een zeer mooi parcours met enkele zware klimmen en ook wat modder dit jaar. Tijdens onze verkenningsronde arriveert Ronald Kros (NL) met zijn echtgenote en zoontje Robin. Samen met Ronald hebben we het EK 24h solo en Newcastleton (Schotland) en de Lakebike 24h solo in Best (NL) gereden. Hij is een zeer snelle starter, dat zal hier in Manage vuurwerk gaan geven !

Voor de 8h solo was Allexis Matthys de favoriet van dienst. Hij was eerste in zijn leeftijdsgroep op het WK 24h solo in Finale Ligure (Italië). Ik was al blij dat we het niet tegen hem zouden moeten opnemen. Bij de start was ik redelijk goed weg en kon bij de eerste 20 de eerste klim aanvatten. Hier moesten er al vele van hun fiets om te voet naar boven te lopen ! Bij de 24 uren solo's lag ik op de 2de plaats na de VRV-biker met nr. 103. De ganse zaterdag bleef hij ongeveer een halve ronde voor mij rijden. Soms liep hij wat uit of verloor hij wat voorsprong. Tegen 8 uur zaterdagavond had hij mij bijna gedubbeld, toen heb ik een tandje bijgestoken. Tegen 9 uur, juist voor het donker werd was ik nog maar 1 minuut achter. Na een pitstop om iets te eten, drinken en de lichten te monteren kwam ik als eerste terug op de baan. Tijdens de nacht kon ik enkele rondes uitlopen, na een spitstop om 6 uren zondagmorgens ( eten, drinken lampen demonteren ) Zat ik goed op de 1ste plaats met voldoende voorsprong op nr.103. In de achtergrond is nog zwaar gestreden voor de 3de en 4de plaats tussen de nrs. 102 "Tony (Fr) en 108 "MTB-Events The Ghost Brother". Om 10 uur kwam ik als eerste bij de 24h solo's over de meet. In 2009 was ik 2de in de 8 uren, in 2010, 2011 en 2012 eerste in de 24 uren. In de 8 uren solo werd Allexis Matthys eerste. Het was wel zwaar, dus ga ik wat rust inbouwen. In juli enkele toertochtjes in de Ardennen met Steven Hillen, mogelijk een klein MTB-koerske hier of daar. En daarna conditie opbouwen voor de 24 uren in Sülzbach-Rosenberg (D) op 25 en 26 augustus !

1 nr104 New Concept Biking (Kristof Stes) 67 trs
2 nr103 VRV Bike DT elec 59 trs
3 nr102 Thony 49 trs
4 nr108 MTB-events the Ghost Brother 41 trs
5 nr100 Singlespeed Belgique 34 trs
6 nr101 Singlespeed Belgique 2 19 trs
7 nr105 New Concept Biking Pronghorn (Tom) 14 trs

De volledige uitslag is terug te vinden op www.les8et24heuresvtt.be