team-green

team-green

Mission Statement:

Pure Biking...

4 uren van Houtain-Saint-Simeon

Pure BikingPosted by tom Mon, March 15, 2010 09:06:06

Zaterdag 13 Maart stond de 2e urenrace van 2010 op het programma. Aangezien er geen appart klassement voor de solo-rijders voorzien was hadden Kristof en ik besloten een team van 2 te vormen (Team Green 1) en Kevin & Jeroen vormden ( Team Green 2 ). Deze estafette werd al voor de 4e keer georganiseerd, we hadden echter deze nog nooit eerder gereden, dus parcours was een klein raadsel.

Omstreeks 12.00 arriveren we in Houtain ,waar we na wat zoekwerk de start vonden ,en waar onze waalse vrienden net wakker geschoten waren met de opbouw van hun wedstrijd.Even nog wat spreken met de andere vlaamse teams die er aanwezig maken en een half uurtje later konden we ons inschrijven.Vlug nog even het parcours gaan verkennen , wat nie simpel was want zijn wel tot 2 √° 3 keer verkeerd gereden vooralleer we snapten wa de bedoeling was van sommige afspanningen. Maar alles kwam goed , en was een best mooi parcours, beginnen met een lange bijtrap afdaling,omdan na kleine technische bochtjes aan een klimmetje van 1 km te komen met enkele steile stukken maar vooral een uitloper opt einde in open veld en wind op kop.Lengte van een rondje was 3,6 km met 45 Hm.

Na een korte briefing maken we ons om 13.30 klaar voor de start. Ik en Kevin gingen de start voor onze rekening nemen voor de Team Green ploegen.Start was een startronde van 500m rijden.We komen beide redelijk weg maar een groep van 6 bikers weet zich dan al lichtjes af te scheiden en daar zen we niet bij.De biker van AMB Theux moest een gaatje laten , dus pakte ik meteen over maar de wind blaasde toch sterk op de kop en ook ik kwam geen meter dichter op de 6.Uiteindelijk passeert Kevin na de start + 1 volledige ronde als 10e en ik als 13e.Op dat moment al stik dood van al dat kopwerk in de achtervolging en ondervonden dat die klim toch wel lastig is.Maar ons berggeitje Kristof is dan on track en die rijdt in een ruk terug naar plaats 7 gevold door de jeroen op plaats 8.

Meeste teams besloten om na 1 ronde te wisselen, maar aangezien kristof pas warm draait na 1 ronde besloten wij te wisselen om de 2 ronden.De wissels verlopen vrij vlot en na 2u koers zijn de groen mannen nog altijd 7 en 8. Maar de kloof met de eerste 6 is dan al te groot geworden , die mannen waren gewoon een tikkeltje sterker als ons.Ook achter ons hadden we al een riante kloof uitgebouwd voor een top 10 plaats, dus het zag er goed uit.

Uiteindelijk veranderd er nagenoeg niets meer voor ons, en bereiken we na 4 uur de finish.Team Green 1 als 7e en Team Green 2 als 8e. Bij de eerste was het spannend. Ze gingen met 3 de laatste ronde in en verassend genoeg de jongens van AMB Theux op kop gevolgd door de Geo Bikers (winnaars vorig jaar ) en W-bikes. Die gasten van Theux waren echt sterk, vooral op de klim ,we hebben daar even bij gehangen maar hun volgen zat er niet in, die hebben een gat van 4 minuten met de eerste dichtgevlamd. Maar die inspanning bekopen ze in de laatste ronde.W-bikes wint met een 10 tal seconden voorsprong op de Geo Bikers die in de sprint AMB theux naar stek 3 verwezen.

Spannend koerske gezien en zelf redelijk goed gereden.Met 2 teams in de top 10 op 30 startende teams mogen we zeer tevreden zijn. Op naar de volgende en dat wordt de 4 uurs wedstrijd in Westenschouwen (Zeeland) waar we wel solo starten en waar er voor de moment meer Belgen zullen starten dan Hollanders.