team-green

team-green

Mission Statement:

Pure Biking...

SSEC 2011 Maredsous ofte het Europees kampioenschap SingleSpeed

Pure BikingPosted by luc Sun, May 01, 2011 22:08:39

SSEC 2011 Maredsous ofte het Europees kampioenschap SingleSpeed.

Le moment suprême!

Vrijdagnamiddag wat vroeger naar huis gekomen van’t werk om rond de vijve te kunnen vertrekken richting Falaën Les plus beaux villages de Wallonie alwaar we (Tsjies & me) een overnachtingske geboekt hadden in een bikers hotel. ’t Waren wel bikes mee ne moteur, maar goed daar kom ik nog wel eens voor terug met den Beemer. Onderweg een resem plensbuien getrotseerd, maar in Maredsous bleek het toch redelijk droog gebleven. Na wat formaliteiten in het hotel zo snel mogelijk sfeer gaan snuiven in het SS kamp. Direct al “Bruno D” den organisator tegengekomen, supervriendelijke gast, SS addict en perfecte vertegenwoordiger van onze OneGeared zuiderbroeders. Een Back to Basics kampplaats aan de voet van de majestueuze abdij van Maredsous, meer moet dat niet zijn. Gezelligheid troef!

Een aantal Secret Trails boys schuiven aan voor den diner van den dag “bordje friet met curryworst”. Er was reeds aardig wat volk en ambiance in de keet.

Deelnemers uit Australia: 2 Belgium: 61 Canada: 1 Costa Rica: 1 England: 90 France: 68 Germany: 3 Ireland: 1 Italy: 7 Netherlands: 16 Northern Ireland: 2 North Yorkshire : 7 Norway: 1 Portugal: 1 Scotland: 5 Sweden: 2 Switzerland: 4 USA: 9
Een aantal gasten waren van UK gekomen met de SS (5 dagen onderweg) om te biken en vooral om te feesten. De speciaal gemaakte Maredsous vloeide rijkelijk en menig biker zal de dag nadien stevig koppijn hebben. Zelf ook 3 soldaat gemaakt, den hartslag was vrij hoog ’s nachts en inderdaad ook koppijn 's morgens @_@

The Ride afspraak 10uur, zon alom en al redelijk warm, ik rijd me warm met “el Elias” die wat moe was, had 44uur gebiked afgelopen WE (WE is 48uur...) . Het parcours was helemaal niet gekend en top secret. Aan de start met 300 gekke en iets minder gekke vertrekkers, Verkleden is de boodschap. De start is Le Mans stijl, dus ff lopen en uw omgekeerde fiets pakken en vertrekken. Was redelijk snel weg, direct ne vrij lange tunnel door, waar het lekker fris was, hoek om en nog eens hoek om, de spieren spannen, serieuze klim. Zaten goed lopen stukken in, maar ook stapstukken, gelukkig mijne 32 gestoken ipv 34 en mijn trouwe 18 achteraan. Toch al direct wat opschuiven, samen met Zombiker Steve verkennen we de eerste ronde. Oei de eerste 10 zijn blijkbaar verkeerd gereden en komen terug. Stevige afdalingen ook, maar geen probleem, het was droog, echter proberen toch niet te vallen want het is snel gebeurd met de vaste vork. 2e deel van de ronde ligt aan de overkant van de straat, dropke, beekje over. Man wat een klim, leek precies vals plat (normaal mijne dada), maar iedereen stond daar recht op de trappers. Was 800m lang oude heirbaan, ik dotste van hier naar daar. Dan snelle afdaling redelijk wat “stones in the way”. Missen kan hier pijn doen. Terug door boske en tunnel 7Km, 200hm en 6 toeren van dit lekkers. Pure XC en PITTIG hoor, ik denk dat er sommige met derailleurs van zo’n parcours nog zouden schrikken. Ik had er goesting in, na een ronde of 3 is het al niet meer uit te maken wie waar zit, gelukkig houden ze aan de aankomst de stand bij van de eersten, je kon daar ook een pintje drinken ter bevoorrading. Maar daar hadden we ff geen tijd voor. Tsjies roept rond de 15e plaats, jawadde kan da? Een doedelzakspeler in de tunnel, kippenvelmoment. Vlieg er nog een aantal gedubbelde voorbij, uiteindelijk toch 6 rondes vervolmaakt. Onderweg waren er eendjes verstopt (van ‘t viskraam), wist dat niet maar als je die meenam kon je mooie prijzen winnen. Wanneer de eerste over de streep komt is het voorbij. Geen klassement, alleen de eerste weet dat hij/zij gewonnen heeft. Perfecte rit voor mij, niet lek, niet gevallen, geen fouten gemaakt, alles gegeven. uitslag weet ik dus niet, we houden het rondom plaats 15.

Veel schoon materiaal gezien, prachtige fietsen met zeer speciale sturen (moet nog wat bijleren). Super sfeer! man man man dat ik dit nog mag meemaken;-)

Nadien nog het fiets met derailleur gooien evenement meegemaakt. STR Mr. Spot was bijna gewonnen, mannen met body!

Volgend jaar is het in Frankrijk, ik denk dat ze me kunnen verleiden!

Foto's op http://tsjies.pinkbike.com/album/SSEC-2011/

http://www.youtube.com/watch?v=o_NjT0qdnOs

Thx Tsjies voor de support en foto's