team-green

team-green

Mission Statement:

Pure Biking...

6 uren van Halle

Pure BikingPosted by tom Sun, February 07, 2010 19:59:19

Opener van het Belgische uren-races seizoen

Zaterdag 6 Februari was het zover , het uren-races seizoen kon weer beginnen.Twee Groen jongens kwamen aan de start Kristof en Ik. Kristof hoopte op een top 20 , ik ging voor nen top 15. Niet al te grote ambities is immers nog heel vroeg om al goede form te pakken te hebben.Uiteindelijk kwamen er 31 Solos aan de start een lichte stijging tegenover vorige editie.

De start is in Halle van levensbelang, als ge niet bij de eerste 30 het bos kunt indraaien verliest ge al kostbare minuten door een versmalling waar ge 1 voor 1 door moet en we zen toch met 100 rijders op een parcours van 5 km aan het rijden. Ik kon starten op de eerste rij,kristof nam plaats achter mij op rij 2.En om 15.00 stipt werden we op gang geknald.Door deze winter wa LMTB manches te rijden was men acceleratie vermogen wel wa verbeterd en tot men eigen verbazing was ik het snelste weg en kwamen we beide zonder grote problemen door de versmalling.

Het gevoel in de benen was meteen goed en ik twijfelde niet om tempo meteen de hoogte in te jagen , tacktiek is hier vrij simpel overdag zo veel mogelijk voorsprong nemen , want in het donker is het veel moeilijker om terug achterstand goed te maken.Zo kwam ik aan het einde van de eerste ronde als 1e solo door met aan men achterwiel de 2e solo Marc Bevers die meteen overnam en er een goed tempo op nahield. Maar in het begin van de 2e ronde rijd een rijder van de teams tegen men derralieur en ketting eraf. Zo moet ik Bevers laten gaan en rijd ik nu alleen op de 2e plek want we hadden na 1 ronde al ne voorsprong van 40 sec bijeengefiets op een achtervolgende groep met 3 man waar kristof zich in bevond. Ik probeerde nog wel even het gaatje op Bevers terug te dichtte maar toen een ronde later men ketting er terug afging door wa te bruut te schakelen verloor ik nog wa meer tijd en was de achtervolgende groep met kristof al daar.

Ik pikte daar aan en dacht zo slecht is het nog niet we zitten beide in de top 5, en met zen 4 ronddraaien kunnen we ver komen. maar effe later kijk ik eens achterom en is kristof er nie meer bij.Hij was ten val gekomen en had nog wat problemen met de batterij van zen stuurverlichting die hij terug moest vastmaken. Dus kristof miste de aansluiting en waren nog met 3 . Met zen drieen draaide we goed rond maar de 1e solo kregen we niet in het vizier,en het tempo lag naar mijn mening ook nie echt hoog, maar om al het werk op te knappen had ik ook geen goesting dus gewoon rondraaien en zien waar we uitkomen.

Na een 2u30 koers besluit er 1 ons groepje toch uiteen te ranselen.Hij versnelde op een lastig stoemp stukje en ik kon volgen. Eentje ging er af dus waren we nog met 2. En plots even later zit ik alleen, menne metgezel stapt uit koers na 2u45. Dus net voor het ingaan van het donker laat ik dan de nr 3 terug komen , want die was nie zover achter en nu hopen dak de 2e helft goed verteer na een snelle 1e koers helft want ervaring leert da den donkere serieus kan tegenslagen.

We hadden wel al tot en met de 8e plaats minstens 1 maal gedubbeld dus had een riante voorsprong om een top 10 plaatsje te behalen.Maar net zoas vorig jaar draait het in de soep en vind ik nie echt de ideale rijlijn op de technische modderstrookjes.Ken een serieuze terugval maar kan uiteindelijk zonder al te grote problemen makkelijk uitrijden op een 9e plaats.Kristof werd uiteindelijk 13e.

De vader van Kristof zorgde voor een filmpke dage hieronder kunt bekijken. Zal wel effe zoeken zen om ons te herkennen want de organisatie verplichte ons om met fluovestjes te rijden waardoor heel het deelnemersveld fluo geelgroen kleurde.

uitslag : http://www.chronorace.be/web2/Files/4990.pdf