team-green

team-green

Mission Statement:

Pure Biking...

11, 12 juni 2011: Lakebike Challenge Best

Pure BikingPosted by kristof Sat, June 18, 2011 14:47:32
Het is voor Tom en mij de eerste 24 uren race dit jaar. We zijn naar Best in Nederland vertrokken met als doel deze wedstrijd uit te rijden. ginder aangekomen, eerst een rondje gaan verkennen. Het is een vlot parkoers met veel single-tracks en wat slecht rollende grasstroken. Een ronde is ongeveer 8 km en zo goed als vlak.

Aan de start verschenen twee toppers, de wereldkampioen Ives Verbruggen (B) en de Nederlander Jean Biermans, het zal al zeker een zware race worden !Onze missie is de wedstrijd uitrijden !

Bij de start ben ik niet goed weg, maar geen paniek, ik heb nog wel "eventjes" de tijd om nog wat plaatsen goed te maken.De wereldkampioen Ives is wel goed gestart. Door de regen is het op sommige stukken oppassen geblazen.

Na het vallen van de duisternis, gaat het tempo iets naar beneden. In het donker MTB rijden is niet mijn sterkste punt, dat doe ik t'huis ook niet !Wel een paar keer bijna een konijn overhoop gereden, maar ik kom zonder kleerscheuren de nacht door.Bij het krieken (of kersen) van de dag, nog acht uren te gaan, we zijn er bijna.

De laatste vier uren het tempo wat laten zakken en rustig uitgebold. De eerste plaatsen stonden zo goed als vast.Dan eindelijk, het is 13 uur de koers is gedaan. Wat ben ik blij, en je denkt dan "dit nooit meer". Maar enkele dagen later denk ik er al heel anders over ! Na 24 uren had ik 1400 hoogtemeters en ongeveer 456 km in de benen.

Filmpje:


Uitslag solo's 24u

1 Ives Verbruggen 62 ronden

2 Kristof Stes 57 ronden

3 Joost van t Klooster 55 ronden

6 Tom van de Velde 21 ronden


Uitslag teams Fun 24u

1 The Woopers

2 Bike Center Rooi 3

3 MTB Team DAB Bikers


Uitslag teams Sport 24u

1 FijnFietsen.nl

2 Bike Center Rooi 1

3 Tour de Ville Fietskoeriers