team-green

team-green

Mission Statement:

Pure Biking...

25, 26 juni 2011: 8 & 24 uren van Manage

Pure BikingPosted by kristof Sun, July 03, 2011 12:47:11
Nu is het de beurt aan de 24 uren van Manage, mijn tweede 24 uren van dit jaar. In 2010 was ik hier eerste, dus moest ik het dit jaar even goed doen. Reeds enkele dagen ervoor het weerbericht gevolgd. Het parkoers zou er redelijk zwaar bijliggen door de regen die in de loop van de week gevallen is. Voor het weekend was in het zuiden van Belgiƫ goed weer voorspeld. We zullen wel zien !

Zaterdagmorgend t'huis vertrokken in de gietende regen, en dat zal zo blijven tot 10 minuten voor de start. Het parkoers is zoals verwacht, heel veel modder, zeer technisch maar vooral prachtig ! We starten met en paar stijle klimmen, een groot aantal deelnemers moest hier noodgedwongen te voet naar boven. Bij de rijders patineerde het achterwiel in het laatste stuk van de klim ! Hierna volgen vele single-tracks door de bossen en enkele mooie afdalingen. Hier en daar een stukje moerasgebied. De route liep er over verschillende vlonders. De stukken waar het vorig jaar vlammen was, is het stoempen door de modder.

In de namiddag beginnen ze in het bikecamp hun barbecues aan te steken. Daar is animatie genoeg. Een muziekbandje voor de sfeer, springkasteel voor de kindjes, eet- en drank standjes voor de hongerige en mensen met een droge lever ! Dit jaar is er niet veel tegenstand. Van bij de start reed ik bij de 24-uurs solo's aan de leiding, mijn eerste plaats is nooit in gevaar geweest. Gedurende een etmaal heb ik rustig mijn rondjes kunnen rijden, zonder problemen of stukken. Ik werdt eerste solo, na 62 ronden (ongeveer 350km en 3906 hoogtemeters)

Ik wil iedereen bedanken voor de positieve reacties, en ook mijn ouders voor 24 uren logistieke support !

Filmpje van zaterdagnamiddag (8 en 24uren race)

Filmpje van zondagmorgend (24 uren race)